Zeus saunakachel in de Kelo sauna

De Zeus saunakachel heeft een mantel van speksteen. (De buizen op de foto moeten nog worden weggewerkt onder de saunabanken)

Samen met de saunastenen is de speksteen mantel van de Zeus saunakachel in staat om als enorme warmtebuffer te dienen. Hierdoor is deze saunakachel zeer efficiënt in verbruik

De besturing van de Zeus saunakachel aan de achterzijde van de Kelo sauna.

We hebben een complete Kelo sauna mogen bouwen. Daarmee deelden we één van onze prachtige projecten, waar we trots op zijn. Vandaar dat we nu iets willen delen over de saunakachel van dit project. De Zeus saunakachel is het ‘gelukkige model’ dat deze prachtige Kelo sauna mag gaan verwarmen. Deze sauna is met een inhoud van ongeveer 28 m³ en flinke privésauna. Het verwarmen van zo’n grote ruimte is daarom voor de meeste saunakachels een flinke uitdaging. Maar de Zeus saunakachel op gas is gemakkelijk in staat om deze sauna tot 80-100 graden Celsius te verwarmen. Dit komt met name door zijn mantel van speksteen dat werkt als een enorme warmtebuffer. Meer dan de saunastenen dit kunnen doen. U geniet hierdoor langer van een heerlijke en gelijkmatige temperatuur in de sauna doordat de warmte wordt opgenomen in het speksteen en nog zeer lang daarna wordt afgegeven aan de saunaruimte. Een fantastische eigenschap van dit mooie natuurproduct, wat het zeer geschikt maakt als mantel voor (sauna) kachels.

Zeus saunakachel is zeer efficiënt

Als gevolg van de hoge energieprijzen van tegenwoordig is de efficiëntie van een saunakachel nog belangrijker geworden. Het kachelsysteem van de sauna gaskachels van SAUNATechnics is zo ontwikkeld dat er geen gas wordt gebruikt zolang de ruimte op de gevraagde temperatuur blijft. Bij de Zeus saunakachel is dat lang het geval, want zijn mantel blijft zeer lang warmte vasthouden en afgeven. Niet voor niets wordt dit natuurproduct ook al jaren gebruikt voor kachels in huis en heeft de werking ervan zich al goed bewezen. Als het speksteen eenmaal goed is opgewarmd, dan werkt het steen als een kachel van zichzelf.  Daarom is de Zeus een zeer efficiënte saunakachel. Zeker als het gaat om het opwarmen en lange tijd warm houden met laag verbruik van een wat grotere sauna.

Wilt u meer weten over de Zeus saunakachel, of onze andere modellen saunakachels op gas, neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.