Etna 9 kW – 12 kW

De kleinste en voordeligste gaskachel voor uw sauna tot 20 m³!

Droomt u van een sauna thuis, maar is de ruimte beperkt? En ziet u op tegen de hoge energierekening? ETNA is de kleinste en voordeligste sauna gaskachel die verkrijgbaar is. Met onze ETNA sauna gaskachel bieden wij u de oplossing!

Voordelen van de Etna

Etna Brochure

Certificaat

Eigenschappen van de Etna

Brander Etna SAUNATechnics

Geschikt voor Propaan of Aardgas. Brander wordt afgesteld op 9 kW - 12 kW).

Spiraal/Mantel

Handgemaakt standaard Zwart staal optional RVS .

RVS rooster

Om periodietstenen op te plaatsen voor een goede warmtebuffer.

Ventilator

Geluidsarme ventilator werkt op 220V.

Besturing

Special; voor Gas gestookte sauna gas kachel.

Branderbuis

Dubbelwandige RVS brander buis.

De kleinste sauna gaskachel

ETNA met een variërend vermogen van 9 – 12 kW, is speciaal ontworpen voor kleine sauna’s met een oppervlakte tot 20 m3 (indicatie afmeting: 2.50×2.50×2.40 m). Dit door SAUNATechnics ontwikkelde systeem kan Plug and Play, in 1 dag, worden geleverd en geïnstalleerd op uw locatie. Met een afmeting van 36x36x80cm is ETNA de kleinste en voordeligste sauna gaskachel die verkrijgbaar is!

Door middel van een beproefd en door KIWA gekeurde uiterst veilig onderdruksysteem, onttrekt ETNA net als alle andere sauna gaskachels van SAUNATechnics, geen verbrandingslucht aan de sauna.

Lees meer

De voordeligste sauna gaskachel

Hoewel de aanschafprijs van een sauna gaskachel hoger ligt dan bijvoorbeeld een elektrische saunakachel kan deze toch zeer interessant en verrassend voordelig zijn in verbruik. De prijs van gas is lager ten opzicht van de elektriciteitsprijs en daarbij is ons systeem ook nog eens zeer zuinig in verbruik. Met veel minder gasverbruik vergeleken met elektrisch is de ETNA in staat om het saunaklimaat snel (binnen 10 minuten) en lang constant te houden.

Lees meer

Nog meer besparing

Ook is het aanleggen van een krachtstroomaansluiting, en de eventuele graafwerkzaamheden die daarbij komen kijken, niet nodig bij ons gaskachelsysteem. Daar kunnen onze klanten soms wel duizenden euro’s mee besparen. Ons systeem, waaronder ook de ETNA, is geschikt voor vele gassoorten. Voor privésauna’s is Propaangas uit een fles een zeer voordelige optie. Hiervoor hoeft u ook niets met uw vaste gasaansluiting te laten veranderen, wat ook weer een besparing oplevert. Dit allemaal maakt onze ETNA, de kleinste en voordeligste sauna gaskachel die verkrijgbaar is. En mocht u toch een voordeligere sauna gaskachel tegenkomen, wat wij niet verwachten, dan betalen wij u het verschil terug.

Opties

Wanneer u de ETNA bij ons aanschaft, wordt de spiraal standaard met een boveninvoer uitgevoerd. Optioneel kan de spiraal met een onderuitvoer worden geleverd. Dit is afhankelijk van het ontwerp en indeling van uw sauna. De afmeting van de ETNA wordt hiermee 48x48x85cm (inclusief mantel).

Voor de installatie raden wij u de Plug and Play optie aan. Hiermee wordt de sauna gaskachel compleet in 1 dag bij u op locatie wordt geïnstalleerd. Maar u kunt er ook voor kiezen om de ETNA zelf te installeren met behulp van de bijgeleverde beschrijving.

Lees meer

Het verbruik van de ETNA

Het verbruik van propaangas bij de ETNA met een vermogen van 9 tot 12 kW is 0,5 m³ per uur. Bij gemiddelde belasting kan een 11 liter fles propaangas (circa 20 m³, goed geïsoleerd) uw sauna dan ook 22 uren verwarmen. Dit is bij een gemiddelde belasting.

Bij het opwarmen van de sauna is de belasting tijdelijk maximaal, maar wanneer de sauna op de juiste temperatuur is dan vraagt het veel minder vermogen om deze op temperatuur te houden. De gasbrander staat zelfs regelmatig uitgeschakeld. Een sauna gaskachel wordt dan ook zuiniger naarmate de saunasessies langer en frequenter worden. Het is ook van belang hoe goed uw sauna is geïsoleerd.

Onder andere door dit slimme systeem is de ETNA de voordeligste sauna gaskachel en een serieuze concurrent voor saunakachels op hout of elektra.

Benieuwd naar de verschillen tussen de gasgestookte sauna kachel en de elektrische kachel? Klik hier.
Lees meer

Technische specificaties Etna

Private Line Plug & Play                   Etna
Saunavolume 7-20 m³
Power/ Energie kW 8-12 kW
SAUNATechnics Brander Etna St 1
Ventilator Etna  St 1
Gewicht incl. mantel Kg 60
Gewicht saunastenen periodiet Kg 40
Besturing SAUNATechnics unit St 1
Gas druk M bar 20-60 M bar
Gas aansluiting  3/8 – 1/2
Gas verbruik m³ /h 0,45/0,9
Aansluiting vermogen V/HZ 220/50/350 watt
Onderdruk brander  M bar 3 – 3.5
Spiraal met ommantel LxBxH 430x430x800
Lengte Spiraal Mtr 8 meter
Eindbuis max. HR Rendement Mtr 3 meter
Ventilator kabelaansluiting 3×1
Aansluiting thermostaat Min/ Max 4×1 en 2×1
Branderaansluiting 4×1

 

Extra Voordelen Plug & Play voor de Etna uit de Private line

Sauna gaskachel model: Etna, geheel gebruiksklaar bij u op locatie in slechts één dag. Dit is inclusief: transport (tot 600 km retour vanaf Heerenveen, Friesland), arbeidsuren monteurs, reiskosten monteurs, afstellen voor ingebruikname,

Garantie

U heeft met Plug & Play 1 jaar garantie op problemen die gerelateerd zijn aan de montage Plug & Play installatie.

Belangrijk

Indien u voor eigen montage kiest, zonder Plug Play optie, ontvangt u geen garantie op problemen en schade ontstaan door in eigen beheer uitgevoerde montage!

Wij adviseren u om de installatie uit te laten voeren door SAUNATechnics.