nl Nederlands

SAUNA GASKACHEL

ETNA 9 kW – 12 kW

DE SAUNA KLEINSTE EN VOORDELIGSTE GASKACHEL VOOR UW SAUNA TOT 20 M3!

 • KLEINSTE EN VOORDELIGSTE SAUNA GASKACHEL
 • GEEN KRACHTSTROOM NODIG
 • MAXIMAAL 250 WATT NODIG (VOOR BESTURING EN VENTILATOR), WAT OOK KAN OP ZONNEPANELEN
 • ETNA IS MET ZIJN PLUG AND PLAY SYSTEEM OVERAL TE PLAATSEN 

Droomt u van een sauna thuis, maar is de ruimte beperkt? En ziet u op tegen de hoge energierekeing? ETNA is de kleinste en voordeligste sauna gaskachel die verkrijgbaar is. Met onze ETNA sauna gaskachel bieden wij u de oplossing!

De kleinste sauna gaskachel

ETNA met een variërend vermogen van 9 – 12 kW, is speciaal ontworpen voor kleine sauna’s met een oppervlakte tot 20 m3 (indicatie afmeting: 2.50×2.50×2.40 m). Dit door SAUNATechnics ontwikkelde systeem kan Plug and Play, in 1 dag, worden geleverd en geïnstalleerd op uw locatie. Met een afmeting van 36x36x80cm is ETNA de kleinste en voordeligste sauna gaskachel die verkrijgbaar is! 

Door middel van een beproefd en door KIWA gekeurde uiterst veilig onderdruksysteem, onttrekt ETNA net als alle andere sauna gaskachels van SAUNATechnics, geen verbrandingslucht aan de sauna.  

De voordeligste sauna gaskachel

Hoewel de aanschafprijs van een sauna gaskachel hoger ligt dan bijvoorbeeld een elektrische saunakachel kan deze toch zeer interessant en verrassend voordelig zijn in verbruik. De prijs van gas is lager ten opzicht van de elektriciteitsprijs en daarbij is ons systeem ook nog eens zeer zuinig in verbruik. Met veel minder gasverbruik ten opzichte van elektrisch is de ETNA in staat om het saunaklimaat snel (binnen 10 minuten) en lang constant te houden. 

Het verbruik van de ETNA

Het verbruik van propaangas bij de ETNA met een vermogen van 9 tot 12 Kw is 0,5m3 per uur . Bij gemiddelde belasting kan een 11 liter fles propaangas (circa 20m3, goed geïssolleerd) uw sauna dan ook 22 uren verwarmen.Dit is bij een gemiddelde belasting. 

Bij het opwarmen van de sauna is de belasting tijdelijk maximaal, maar wanneer de sauna op de juiste temperatuur is dan vraagt het veel minder vermogen om deze op temperatuur te houden. De gasbrander staat zelfs regelmatig uitgeschakeld. Een sauna gaskachel wordt dan ook zuiniger naarmate de saunasessies langer en frequenter worden. Het is ook van belang hoe goed uw sauna is geïssoleerd.

Onder andere door dit slimme systeem is de ETNA de voordeligste sauna gaskachel en een serieuze concurrent voor saunakachels op hout of elektra.

Nog meer besparing

Ook is het aanleggen van een krachtstroomaansluiting, en de eventuele graafwerkzaamheden die daarbij komen kijken, niet nodig bij ons gaskachel systeem. Daar kunnen onze klanten soms wel duizenden euro’s mee besparen. Ons systeem, waaronder ook de ETNA, is geschikt voor vele gassoorten. Voor privésauna’s is Propaangas uit een fles een zeer voordelige optie. Hiervoor hoeft u ook niets met uw vaste gasaansluiting te laten veranderen, wat ook weer een ebsparing oplevert. Dit allemaal maakt onze ETNA, de kleinste en voordeligste sauna gaskachel die verkrijgbaar is. En mocht u toch een voordeligere sauna gaskachel tegenkomen, wat wij niet verwachten, dan betalen wij u het verschil terug.

 

Opties

Wanneer u de ETNA bij ons aanschaft wordt de spiraal standaard met een boveninvoer uitgevoerd. Optioneel kan de spiraal met een onderuitvoer worden geleverd. Dit is afhanleijk van het ontwerp en indeling van uw sauna. De afmeting van de ETNA wordt hiermee 48x48x85cm (inclusief mantel). 

Voor de installatie raden wij u de Plug and Play optie aan. Hiermee wordt de sauna gaskachel compleet in 1 dag bij u op locatie wordt geïnstalleerd. Maar u kunt er ook voor kiezen om de ETNA zelf te installeren met behulp van de bijgeleverde beschrijving.

EIGENSCHAPPEN

Brander SAUNATechnics

Geschikt voor Propaan of Aardgas. Brander wordt afgesteld op 9 kW - 12 kW).

Spiraal/Mantel

Zowel de spiraal als mantel wordt handgemaakt. Standaard RVS mantel.

RVS rooster

Om periodietstenen op te plaatsen voor een goede warmtebuffer.

Ventilator

Geluidsarme ventilator werkt op 220V.

Besturing

Temperatuurregelaar met 2 sensors.

Branderbuis

Dubbelwandige RVS brander buis.

BROCHURE DOWNLOAD

Informeer naar de prijs

VOORDELEN VAN DE ETNA

Informeer vrijblijvend

VRAAG DE ETNA HANDLEIDING AAN

  Technisch overzicht

  Etna sauna-gaskachel, Plug and Play                   15-21 kW
  Vermogen kW9-12 kW
  RVS  mantel cm43x43x80
  Gewicht inclusief mantelKg40
  Gewicht periodiet stenen Kg40
  Sauna gas brander new modelPer stuk1
  Ventilator Etna Per stuk1
  Besturing basicPer stuk1
  Gas druk Aard gas/ PropaanMbar20-60 Mbar
  Gas aansluiting  3/8 “  – 1/2 “
  Gas vebruik   M3 /h(0,7/1.4)
  Stroom aansluiting Olympic V/HZ220 Volt 50 HZ 200 Watt
  Onderdruk brander MMbar30

  GEÏNTERESSEERD IN DE ETNA?

  Neem contact op en informeer vrijblijvend
  nl Nederlands
  X