De sauna gasbrander

De SAUNATechnics gasbrander is uniek

Dit type brander, met een gasvlam in een buissysteem met onderdruk, is in 1984 voor het eerst op de markt gekomen.

In de afgelopen decennia zijn er wereldwijd duizenden van deze gaskachels geplaatst. De vermogens variëren van 9 kW voor kleinere saunacabines tot 150 kW en meer (met meerdere branders) voor grote commerciële sauna’s.

Verreweg de meeste van de in het verleden geplaatste kachels zijn nog steeds in gebruik. Tot volle tevredenheid van de gebruikers. Het systeem is niet alleen gebruiksvriendelijk en veilig, maar ook zeer geschikt voor uitgebreide opgietingen waarbij water op de hete stenen wordt gegoten.

Na vele keuringen en een lange testperiode door het Nederlandse keuringsinstituut KIWA en ULC (Amerika en Canada), hebben wij wereldwijd het productie en exclusief verkooprecht van de brander kunnen verwerven. Wij prijzen ons hier erg gelukkig mee.

Het nieuwste model (2022) heeft vergeleken met de eerdere modellen een extra veiligheidssignalering ingebouwd die aan de hedendaags veiligheidsnormen voldoet. SAUNATechnics kan de brander aanbieden met een NOx 3 klasse waardoor we vooruitlopen op een betere en milieubewuste uitstoot. Daarnaast zijn de indicatielampjes op de brander vervangen door grotere LED-lampjes in groen, oranje en rood. De sauna gasbrander is in variabele vermogen te leveren vanaf 9 kW tot 32 kW.

SAUNATechnics kan zich als enige in de markt wereldwijd prijzen om deze nieuwe innovatie te leveren.