De besturing

De besturing van de sauna

De sauna gasbranders en de ventilator worden door een sauna regeling aangestuurd. Voor de sauna gaskachel is er 1 speciale sauna besturing voor de EtnaOlympic en Zeus is dat de SAUNATechnics FCU 3000.

De sauna regeling kan nabij de SAUNA gasbranders geplaatst worden of in een aparte technische ruimte en de bekabeling mag maximaal 30 meter lang worden.

 
De regeling heeft twee temperatuursensors of ‘sauna voelers’. Een maximale voeler zorgt ervoor dat het systeem uitvalt, wanneer de temperatuur in de sauna boven de 110 graden komt. Verder is er nog een Bank voeler’ deze bank voeler geeft de gewenste temperatuur aan.
 
Ook kun je de saunatemperatuur aflezen op de besturing. Deze wordt dan in een hoek van de sauna geplaatst (meestal boven een saunabank, vandaar de naam ”bankvoeler’).
 

Naast de temperatuur kan men het licht er op zetten en instellen wanneer men de sauna aan wil hebben, de SAUNATechnics FCU is een professionele besturing die ook voor de commerciële markt word gebruikt.

LET OP

De aansluiting van de voelers met de saunaregeling dient met hittebestendige kabels te worden uitgevoerd.

De saunaregeling heeft een instelbare voorlooptijd. U kunt dan bepalen over hoeveel tijd de kachel ingeschakeld zal worden.

LET OP

Controleer bij het inschakelen van de sauna of er zich geen voorwerpen (bijv. handdoeken) op de saunakachel bevinden.