nl Nederlands

SPIRAALKACHEL

VERWARMINGSSPIRAAL

De verwarmingsspiraal is de warmtebron waarmee de saunaruimte verwarmd wordt. De hete lucht vanuit de gasbrander, wordt door de ventilator door de buizen aangezogen.

De metalen buizen worden sterk verhit en geven de warmte afkomstig van de  saunastenen weer af aan de lucht in de saunaruimte. Direct achter de gasbrander en de verbrandingskamer zijn de buizen het heetste. De temperatuur van de buis kan hier oplopen tot boven de 400 ˚C. Verder in het buizenstelsel zal de temperatuur zakken tot ca. 80 ˚C bij het eindpunt van de spiraal, bij de ventilator.

Naast convectiewarmte zal de kachel zijn warmte ook afgeven door infraroodstraling. Deze warmtestraling zal de omgeving verder verwarmen.

 

Informeer vrijblijvend

Sauna-gas-kachel-geen-krachtstroom

De eerste fabrikant in de wellness branche die het Sauna-gaskachelsysteem verkoopt.

SAUNATechnics ontwerpt en fabriceert zelf de complete sauna-gaskachels. Klantspecifieke wensen kunnen dan ook snel gerealiseerd worden.

SAUNATechnics kan putten uit veel ervaring en daardoor gericht vernieuwen en innoveren. SAUNATechnics is daarmee een voorloper in de branche.

SAUNATechnics heeft in 40 jaar tijd veel technische know how opgebouwd. Alle technische vragen kunnen we omzetten naar een gericht advies en ontwerp.

SAUNATechnics produceert gaskachels die geschikt zijn voor vele gassoorten zoals propaan en aardgas.

SAUNATechnics produceert gaskachels welke in eigen werkplaats volledig worden ontworpen en gefabriceerd.

Vrijblijvende offerte aanvragen

    nl Nederlands
    X