nl Nederlands

SPIRAAL KACHEL

DE VERWARMINGSSPIRAAL

De verwarmingsspiraal is de warmtebron waarmee de saunaruimte verwarmd wordt. De hete lucht die door de gasbrander(s) wordt gemaakt, wordt door de ventilator door de buizen aangezogen.

De metalen buizen worden zo sterk verhit en geven op hun beurt door de buffer sauna stenen de warmte weer af aan de lucht in de saunaruimte. Direct achter de gasbrander en de verbrandingskamer zullen de buizen het heetste zijn. De temperatuur van de buis kan hier oplopen tot boven de 400 ˚C. Verder in het buizenstelsel zal de temperatuur zakken tot ca. 80 ˚C bij het verlaten van de spiraal. Bij de ventilator.

Naast convectiewarmte zal de kachel zijn warmte ook afgeven door infraroodstraling. Deze warmte straling zal de omgeving verder verwarmen.

Hete lucht zal opstijgen boven de kachel. Dit zorgt voor een aanzuigende werking op koudere lucht onder de kachel. Het is daarom van belang om te zorgen voor voldoende ruimte (openingen) onder of in de ommanteling van de kachel.

Informeer vrijblijvend

Sauna-gas-kachel-geen-krachtstroom

De eerste fabrikant in de wellness branche die de SAUNA GASKACHEL systeem verkoopt.

Saunatechnics ontwerpt en fabriceert zelf de komplete sauna gaskachels. Klantspecifieke wensen kunnen dan ook snel gerealiseerd worden.

Saunatechnics kan putten uit veel ervaring en van daaruit gericht vernieuwer en innoveren. Saunatechnics is daarmee een voorloper in de branche.
Saunatechnics heeft in 36 jaar tijd veel technische know how opgebouwd. Alle technische vragen kunnen we omzetten naar een gericht advies en ontwerp.

Saunatechnics produceert gaskachels welke in eigen werkplaats volledig wordt ontworpen en gefabriceerd.

Saunatechnics produceert gaskachels welke in eigen werkplaats volledig wordt ontworpen en gefabriceerd.

Vrijblijvende offerte aanvragen

    nl Nederlands
    X