nl Nederlands

SAUNAKACHEL SYSTEEM OP GAS

 

 

 

                         Saunagasheating-Etna

 
Het saunakachel systeem op gas is uniek in de werking en volledig door SAUNATechnics ontwikkeld. Wij produceren en leveren we deze unieke sauna gaskachelsystemen daarom al meer dan 40 jaar . Omdat veel mensen al snel aan een elektrische saunakachel denken bij de aanschaf van een sauna, leggen u graag meer uit over het saunakachel systeem op gas. Deze kent namelijk veel voordelen.

De onderdrukventilator van het saunakachel systeem

Een belangrijk onderdeel van het saunakachel systeem op gas is als eerste de onderdrukventilator. Bij een warmtevraag vanuit de thermostaat, zal de temperatuurregelaar de onderdrukventilator laten lopen. Deze geluidsarme en ook hittebestendige (max. 120°C) onderdrukventilator zit aan het eind van het buizenstelsel. De onderdrukventilator is zo belangrijk, wnat deze zorgt namelijk voor zuigkracht en tevens voor onderdruk. Wanneer dit voldoende is (> 3 – 4 mbar, afhankelijk van het gassoort), zal de luchtdrukschakelaar de voeding (230 V) van de gasbrander inschakelen. Klik hier voor meer informatie over onze onderdrukventilators.

De brander van het saunakachel systeem

Ten tweede is nog een belangrijk onderdeel van het saunakachel systeem op gas de gasbrander. Een sauna gasbrander is het intelligente hart van de sauna gaskachel. Het regelt wanneer gas mag stromen en daarnaast ook wanneer het ontstoken kan worden. Er moet teslotte warmte ontstaan om de heerlijke saunatemperatuur te kunnen bereiken.

Na een voorspoeltijd wordt de gasklep geopend en vermengt het vrijkomende gas zich met de aangezogen verbrandingslucht, wat daardoor een brandbaar mengsel wordt. Dit mengsel stroomt door de branderkop tot in de branderbuis en wordt ontstoken tot een gasvlam. Bij onvoldoende onderdruk op het saunakachel systeem, blijft het gasventiel gesloten. Dit zal een onveilige situatie voorkomen en maakt het saunakachel systeem een zeer velige manier om een sauna te verwarmen. Verder voldoet het saunakachel systeem op gas aan alle belangrijke Europese keurmerken en cerificaten van bijvoorbeeld keuringsinstituut KIWA. Klik hier voor meer informatie over onze sauna-gasbrander. 

saunakachel systeem op gas

De spiraal van het saunakachel systeem

Verder is de spiraal is ook een belangrijk onderdeel van het saunakachel systeem op gas. Dat is een stalen buis, van een bepaalde volume dat afhankelijk is van de uitvoering van de sauna gaskachel. 

Deze spiraalvormige buis geeft zowel stralingswarmte als convectiewarmte, wanneer het tot een temperatuur van 400°C-450°C wordt verwarmd. Bovendien geeft de buffer van de saunastenen een enorme warmte af bij opgietsessies. Vandaar dat wij saunastenen standaard bijleveren bij onze sauna gaskachels. Klik hier voor meer informatie over onze spiraalkachel.

De afwerking van het saunakachel systeem

Tensotte is om het saunakachel systeem compleet te maken de afweking van de gaskachel van belang, want het oog wil tenslotte ook wat. Alle sauna gaskachels van SAUNATechnics hebben een geheel RVS afwerkingsmantel, met uitzondering van de Zeus, die een geheel speksteen (of soapsteen) mantel heeft. Hierdoor wordt de warmte van de sauna gaskachel optimaal geleid. U kunt eventueel zelf ervoor kiezen om de matel te omkleden met hout, steen of ander materiaal wat hiervoor geschikt is, maar dit is niet nodig voor de optimale werking van de saunakachel. Verder wordt op de mantels een RVS rooster geplaatst waarop de meegeleverde saunastenen van de sauna gaskachel kunnen worden geplaatst, waardoor u verzekerd bent van een heerlijk saunaklimaat. 
 
Sauna-gas-kachel-geen-krachtstroom

De eerste fabrikant in de wellness branche die de SAUNA GASKACHEL systeem verkoopt.

Saunatechnics ontwerpt en fabriceert zelf de komplete sauna gaskachels. Klantspecifieke wensen kunnen dan ook snel gerealiseerd worden.

Saunatechnics kan putten uit veel ervaring en van daaruit gericht vernieuwer en innoveren. Saunatechnics is daarmee een voorloper in de branche.
Saunatechnics heeft in 36 jaar tijd veel technische know how opgebouwd. Alle technische vragen kunnen we omzetten naar een gericht advies en ontwerp.

Saunatechnics produceert gaskachels welke in eigen werkplaats volledig wordt ontworpen en gefabriceerd.

Saunatechnics produceert gaskachels welke in eigen werkplaats volledig wordt ontworpen en gefabriceerd.

Vrijblijvende offerte aanvragen

    nl Nederlands
    X