nl Nederlands

Wanneer je een sauna aanschaft, wil je graag weten wat een zuinige saunakachel is. Zeer hoge energiekosten zijn in deze tijd tenslotte niet meer te negeren. Maar  krijg je bij jouw saunaleverancier wel alle informatie over welke zuinige saunakachels er zijn? De opties die meestel worden gegeven zijn elektrische saunakachels of sauna houtkachels, maar veel mensen weten niet dat er nog een optie is. Een sauna gaskachel (op propaangas, aardgas of andere gassoorten).

Een zuinige saunakachel, op gas

We weten allemaal dat de gasprijzen momenteel erg hoog zijn. Maar dit is geen reden om de sauna gaskachel de rug toe te keren ,wanneer je een sauna aan het bouwen bent.  Een kachel op gas verspreid zijn warmte namelijk veel gelijkmatiger, waardoor je veel minder gas verbruikt dan je aan elektriciteit zou verbruiken voor dezelfde ruimte en temperatuur. Ook is een gaskachel een zuinige saunakachel, omdat deze niet eerst een half uur moet opwarmen. In minder dan 10 minuten is uw sauna (afhankelijk van het oppervlakte en vermogen van de kachel) opgewarmt. Zeker wanneer u veel gebruik maakt van uw sauna kan dit op jaarbasis een flinke besparing ten opzichte van een elektrische kachel opleveren.

Veiligheid van de saunakachel

De sauna gaskachel van Saunatechnics is niet alleen een zuinige gaskachel, maar ook nog eens heel veilig. De gaskachel moet aan zeer strenge veiligheidseisen voldoen en is daarom voorzien van verschillende beveiligingsmechanismen. Keuringinstituut KIWA heeft de saunagaskachel daarom als veilige saunakachel goedgekeurd. Er is dus geen gevaar voor een koolstofmonoxidevergiftiging, of een gaslekkage. Ook is het brandgevaar zeer minimaal ten opzichte van een saunakachel op electra of hout. Lees hier meer over de veiligheid van de sauna gaskachel.

Wat maakt de gaskachel verder een zuinige saunakachel?

U weet nu dat een saunakachel op gas, ondanks de hoge gasprijzen, nog steeds een zuinige saunakachel is. Dan hebben we het vooral over het verbruik. Maar er zijn nog meer redenen waarom een gaskachel wellicht een voordeligere optie voor uw sauna kan zijn ten opzicht van de elektrische saunakachel.

De aanschaf van een sauna gaskachel ligt een stuk hoger dan die van andere opties. Daar kunnen we geen mooier verhaal van maken. Maar een elektrische saunakachel vereist een krachtstroomaansluiting. Afhankelijk van waar u uw sauna wilt installeren, kan dit een zeer prijzig verhaal worden. Zeker wanneer u uw sauna diep in uw tuin wilt installeren en er in uw tuin gegeraven moet worden voor die lange en dure stroomkabel. Een krachtsstroomaansluiting in voor de gaskachel niet nodig en dit maakt dit product in veel gevallen naast een zuinige gaskachel, ook voordeliger dan een elektrische saunakachel.

En een saunakachel op hout?

Een houtkachel is in veel gevallen ook een zuinige saunakachel. Deze kachel heeft veel voordelen,  zoals de relatief lage aanschafwaarde en je haalt de romantische sfeer van echt vuur in je sauna. Maar er zijn ook grote nadelen, zoals de eisen van de locatie m.b.t. rookoverlast en het brandgevaar. Ook is het lastiger om de sauna te verzekeren. Verder heeft u een houtopslag nodig en vraagt het extra fysiek werk om de kachel op te stoken en op temperatuur te houden. En de prijs van gedroogd haardhout is erg gestegen. Of de houtkachel nog wel zo’n zuinige saunakachel is valt dus ook te betwisten.

Conclusie

U kunt concluderen dat elke saunakachel voor-en nadelen kent. Maar wanneer u op zoek bent naar een zuinige saunakachel is het verstandig om alle opties te onderzoeken voor uw situatie. Ook een gaskachel kan wel eens verrassende resultaten opleveren. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een sauna gaskachel, neem dan gerust vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs.

Sauna-gas-kachel-geen-krachtstroom

De eerste fabrikant in de wellness branche die de SAUNA GASKACHEL systeem verkoopt.

Saunatechnics ontwerpt en fabriceert zelf de komplete sauna gaskachels. Klantspecifieke wensen kunnen dan ook snel gerealiseerd worden.

Saunatechnics kan putten uit veel ervaring en van daaruit gericht vernieuwer en innoveren. Saunatechnics is daarmee een voorloper in de branche.
Saunatechnics heeft in 36 jaar tijd veel technische know how opgebouwd. Alle technische vragen kunnen we omzetten naar een gericht advies en ontwerp.

Saunatechnics produceert gaskachels welke in eigen werkplaats volledig wordt ontworpen en gefabriceerd.

Saunatechnics produceert gaskachels welke in eigen werkplaats volledig wordt ontworpen en gefabriceerd.

Vrijblijvende offerte aanvragen

    nl Nederlands
    X