De werking van de sauna gaskachel

Wat maakt de werking van de sauna gaskachel nou zoveel anders dan die van andere saunakachels? Wij leggen het u graag uit. Al is het best lastig om de werking van de sauna gaskachel in het kort uit te leggen. Achter een saunakachel op gas zit namelijk een complexe techniek, waar Saunatechnics als bedenker van het systeem al 40 jaar mee werkt. Toch gaan we het hieronder proberen.

De gasbrander

De gasbrander van de sauna gaskachel laat, na een voorspoeltijd ,gas vermengen met de aangezogen lucht. Dit mengsel wordt vervolgens in de buis ontstoken tot een gasvlam. 

Deze gasvlam heeft daarmee het opwarmproces in gang gezet. Vanuit de spiraalvormige buis wordt zowel stralingswarmte als conventiewarmte vrijgegeven, dit is een groot verschil in vergelijking met de warmte van andere saunakachels. De werking van de sauna gaskachel is vele male efficiënter en zuiniger. Ook helpen de buffer saunastenen, die bovenop de spiraal komen, mee met het afgeven van warmte. De aangename warmte waar de werking van de saunakachel om bekend staat is dus onder andere te danken aan de combinatie van stralingswarmte en convectiewarmte.

De (spiraal) buizen

Vervolgens komt er een mantel om het kachelsysteem die ook de werking van de sauna gaskachel positief beïnvloed. Het zorgt er namelijk voor dat de warmte gelijkmatig wordt verdeeld. Daarnaast fungeert de mantel ook als drager voor de saunastenen. De kachel kan naar wens verder afgewerkt worden. Zo kan er ook voor gekozen worden om de kachel af te werken met hout of steen. De keuze van afwerking heeft geen uiteraard invloed op de werking van de sauna gaskachel.

De onderdrukventilator 

De werking van de sauna gaskachel begint bij de ventilator. Deze onderdrukventilator van de sauna gaskachel gaat lopen, wanneer er een vraag naar warmte is vanuit de temperatuurregelaar. Er ontstaat daarbij zuigkracht en daarmee ook onderdruk. Bij voldoende onderdruk gaat de gasbrander aan en daarmee is de belangrijkste stap gezet.

Wilt u meer weten over de werking van de sauna gaskachel en het systeem dat door ons is ontwikkeld? Wij vertellen u er graag over. En wie kan dat beter dan de bedenker van dit unieke, maar zeer efficiënte systeem. Neem vrijblijvend contact met ons op.