nl Nederlands

Wij mochten een complete Kelo sauna bouwen voor een klant. Het team van SaunaTechnics heeft veel ervaring met het bouwen van complete sauna’s. Enkele jaren terug hebben wij ervoor gekozen om ons te richten op onze sauna gaskachels, waardoor het bouwen van complete sauna’s minder vaak voorkomt. Af en toe krijgen wij het verzoek om toch een complete sauna te bouwen.

De Kelo sauna

Deze Kelo sauna hebben we laten bouwen in Estland en afgelopen week met ons team opgebouwd bij deze Nederlandse klant. Een flinke klus, want een Kelo sauna bestaat uit massieve boomstammen van Kelo hout. De naaldbomen voor het Kelo hout sterven op hoge leeftijd en blijven enkele jaren staan voordat het als Kelo hout verwerkt kan worden. Het hout is een hardhout omwille van de dichte jaarringen, doordat de bomen slechts drie maanden per jaar kunnen groeien in het noordelijke poolcirkelgebied.

U begrijpt vast dat de boomstammen voor de Kelo sauna dan ook erg zwaar zijn, maar enorme voordelen hebben. De zachtere buitenkant zorgt namelijk voor een milde warmtestraling in de sauna en de harde kern maakt het tot een zeer duurzaam product. Een goed gebouwde onbehandelde Kelo-sauna gaat meerdere mensenlevens lang mee en geeft daarnaast een heerlijke Kelo-specifieke eigen herkenbare geur.

Het kan niet anders dan dat deze klant straks heerlijk zal gaan genieten van zijn eigen Kelo sauna. Uiteraard nadat wij deze hebben voorzien van een sauna gaskachel. Deze gaskachel en het eindresultaat zullen we binnenkort met u delen. (Inmiddels hebben we de zeer efficiënte Zeus saunakachel geinstalleerd. Lees hier het bericht hierover.

Heeft u interesse in een complete Kelo sauna of een sauna gaskachel, neemt u dan gerust contact met ons op. Wij informeren u graag en vrijblijven dover de mogelijkheden.

complete kelo sauna
Complete kelo sauna
Sauna-gas-kachel-geen-krachtstroom

De eerste fabrikant in de wellness branche die de SAUNA GASKACHEL systeem verkoopt.

Saunatechnics ontwerpt en fabriceert zelf de komplete sauna gaskachels. Klantspecifieke wensen kunnen dan ook snel gerealiseerd worden.

Saunatechnics kan putten uit veel ervaring en van daaruit gericht vernieuwer en innoveren. Saunatechnics is daarmee een voorloper in de branche.
Saunatechnics heeft in 36 jaar tijd veel technische know how opgebouwd. Alle technische vragen kunnen we omzetten naar een gericht advies en ontwerp.

Saunatechnics produceert gaskachels welke in eigen werkplaats volledig wordt ontworpen en gefabriceerd.

Saunatechnics produceert gaskachels welke in eigen werkplaats volledig wordt ontworpen en gefabriceerd.

Vrijblijvende offerte aanvragen

    nl Nederlands
    X